top of page

KWALITATIEVE MATERIALEN VOOR EEN TOPRESULTAAT

GRANIET

ECHT EN DUURZAAM

Bent u op zoek naar een echte natuursteen dat makkelijk te onderhouden is? Dan is graniet de perfecte keuze! Door zijn sterkte en lage porositeit is graniet erg makkelijk te onderhouden en in lagere mate vlekgevoelig. Om die reden wordt vaak voor graniet geopteerd als werkblad (ook voor buiten), lavabotablet, tafelblad of raamtablet. Ook geniet graniet van een hoge kras- en hittebestendigheid. Graniet komt vaak voor in een gespikkeld/gevlekt of egaal zwart oppervlak, al bewijst de foto hiernaast dat dit niet altijd het geval. Kortom is graniet een tijdloos gesteente met veelzijdige voordelen voor zijn eindgebruiker.

Graniet en kwarsiet

EIGENSCHAPPEN

Sterkte

Vlekbestendigheid

Hittebestendigheid

Krasbestendigheid

Onderhoudsvriendelijk

COMPOSIET

STERK EN KLEURRIJK MET EEN NATUURLIJKE UITSTRALING

Composiet is een kunstmatig samengestelde steensoort, die voor 95% bestaat uit kwarts en voor 5% uit kunststoffen. Deze samenstelling zorgt ervoor dat composiet uitzonderlijk sterk is en niet poreus. Vlekken zullen hierdoor dus nooit in het materiaal doordringen, wat maakt dat composiet makkelijk is in onderhoud. Doordat het materiaal kunstmatig gebonden wordt, is het mogelijk om composiet in vele verschillende kleuren te verkrijgen. Hoewel er tientallen fabrikanten van composiet in de wereld zijn, kiezen wij ervoor om enkel te werken met hoog kwalitatieve composieten die bovendien ook nog voorzien zijn van een NSF-certificering. Zo werken wij doorgaans met de materialen van Silestone, Diresco & Caesarstone. Dag in dag uit doen zij hun uiterste best om prachtige kleuren te ontwikkelen die nauwelijks te onderscheiden zijn van echte natuursteen.

Brumar composiet keuken

EIGENSCHAPPEN

Sterkte

Vlekbestendigheid

Hittebestendigheid

Krasbestendigheid

Onderhoudsvriendelijk

KERAMIEK

LEVENSECHTE KLEUREN, UITERST ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Keramiek bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke bestanddelen waarvan de interne structuur gelijkenissen met glas vertoont. De exacte bestanddelen verschillen van producent tot producent. Door een kunstmatige binding en een unieke samenstelling is keramiek het ultieme materiaal wanneer het komt op temperatuur-, kras- en vlekbestendigheid. Waar keramiek uitblinkt in de hiervoor genoemde eigenschappen, boet het ietwat in op sterkte. In de eindfase van de productie van keramiek wordt als het ware een print gedrukt, wat de mogelijkheid biedt om levensechte imitaties van graniet, kalksteen en marmer tot leven te roepen. Bij Brumar werken we voornamelijk met Dekton, Neolith & Inalco, stuk voor stuk koplopers in de markt. Keramiek kan dienen als werkblad of lavabotablet en is daarbuiten de ideale steen om te gebruiken als wand-, bad- en douchebekleding.

Brumar keramiek keukenblad

EIGENSCHAPPEN

Sterkte

Vlekbestendigheid

Hittebestendigheid

Krasbestendigheid

Onderhoudsvriendelijk

MARMER

UNIEK, ECHT, ONWEERSTAANBAAR

Marmer is een echte natuursteen, gekenmerkt door prachtige, kleurrijke tekeningen. Omdat marmer ontgint wordt uit de natuur, is elke plaat uniek. De samenstelling en diepgang die te zien is bij marmer, laat slechts weinigen koud. Waar marmer uitblinkt in natuurlijke schoonheid, moet het toegeven aan een hogere porositeit en een meer kwetsbare structuur. Mits het juiste (en voldoende) onderhoud kan marmer dienen als werkblad of lavabotablet. Ook wordt marmer vaak toegepast als wand-, bad- en douchebekleding, alsook op salon- en eettafels.

Marmer

EIGENSCHAPPEN

Sterkte

Vlekbestendigheid

Hittebestendigheid

Krasbestendigheid

Onderhoudsvriendelijk

Wenst u meer informatie omtrent een van onze kwalitatieve materialen
of wat de mogelijkheden zijn voor uw interieur?

Contacteer Brumar voor meer informatie.

bottom of page